محل تبلیغات شما

برای رسیدن به مقامات الهی، باید از امتحان های خداوند موفق و سربلند بیرون آمد.

توجه به قرآن کریم از این زاویه نشان می دهد که همه افراد و اقوام و حتی پیامبران الهی مورد امتحان قرار گرفته اند. در آیه 3 سوره حجرات می فرماید:

إِنَّ الَّذِينَ يَغُضُّونَ أَصْوَاتَهُمْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ امْتَحَنَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوَىٰ ۚ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِيمٌ

یعنی:كسانى كه پيش پيامبر خدا صدايشان را فرو مى‌كشند همان كسانند كه خدا دلهايشان را براى پرهيزگارى امتحان كرده است؛ آنان را آمرزش و پاداشى بزرگ است.»

حضرت ابراهیم ع مورد سخت ترین امتحانها قرار گرفت. و پس از گذر موفق از امتحان ها پاداش خود را دریافت کرد. در آیه 124 سوره بقره چنین آمده:

 وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۖ قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ»

یعنی:و (به یاد آر) هنگامی که خدا ابراهیم را به اموری امتحان فرمود و او همه را به جای آورد، خدا به او گفت: من تو را به پیشوایی خلق برگزینم، ابراهیم عرض کرد: به فرزندان من چه؟ فرمود: (اگر شایسته باشند می‌دهم، زیرا) عهد من به مردم ستمکار نخواهد رسید.»

در روایات امامان شیعه نیز بر این نکته تأکید شده است که قدرت تحمل بخشی از احادیث ائمه ع را کسانی دارند که قلبشان مورد امتحان خداوند قرار گرفته است.در کتاب کافی چنین آمده است:

عَنْ جَابِرٍ قَالَ قَالَ: أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ رَسُولُ الله صلی الله علیه و آله: إِنَّ حَدِیثَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ، لَا یُؤْمِنُ بِهِ إِلَّا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ أَوْ نَبِیٌّ مُرْسَلٌ أَوْ عَبْدٌ امْتَحَنَ الله قَلْبَهُ لِلْإِیمَانِ» 

یعنی: رسول خدا ص فرمود: به راستى حديث آل محمد صعب است و مستصعب؛ بدان ايمان نياورد جز فرشته‌اى مقرب يا پيغمبرى مرسل يا بنده‌اى كه خدا دلش را به ايمان آزموده.»

توضیح: صعب به معنی این است که فهم برخی از آیات مشکل است و مستصعب به این معنی است که اگر بخشی از احادیث به مردم عادی عرضه شود نه تنها درک نمی کنند بلکه می گریزند.

به هر حال بنده ای که خداوند قلبش را امتحان کرده است این شایستگی را پیدا می کند که احادیث مشکل را هم درک می کند. (البته به حسب درجات ایمان و یقین)

شرط نیل به مقامات ؛ عبور از امتحان ها

جایگاه مؤمن در قرآن

صفات مؤمن؛ ولایتمداری؛ رسول الله محور فرمان الهی

امتحان ,خدا ,قَالَ ,فرمود ,كه ,الله ,را به ,است که ,از امتحان ,ۖ قَالَ ,می کند

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروش امپلیفایر